Het vermogen aan windenergie in de Antwerpse haven groeit gestaag. Op donderdag 26 april werden vier nieuwe windturbines van Wind aan de Stroom operationeel. Dit werd feestelijk gevierd in aanwezigheid van Marc Van de Vijver, burgemeester van Beveren, Joke Schauvliege, Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw, en Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams Minister van Begroting, FinanciĆ«n en Energie.

Op 26 april 2018 vond de plechtige inhuldiging van de turbines plaats. Zowel minister Joke Schauvliege als minister Bart Tommelein kwamen er, net als de burgemeester van Beveren, Marc Van de Vijver, het belang van de verdere ontwikkeling van windenergie in het havengebied toelichten. Het potentieel voor onshore windenergie in de diverse Vlaamse havengebieden is nog zeer groot. De plannen voor verdere uitbreidingen van windturbineparken op zowel de linker- als rechteroever in de haven van Antwerpen worden momenteel in sneltempo gefinaliseerd. Dit zal leiden tot bouw en indienstname van nieuwe turbines in de periode 2020-2022.

Persbericht Wind aan de Stroom - 26 april 2018: Energietransitie in de Antwerpse Haven: vier bijkomende windturbines operationeel

Video: Energietransitie in de Antwerpse haven: vier bijkomende windturbines operationeel (Bron: TV Oost)

Audio: Vier nieuwe windturbines in de Antwerpse Waaslandhaven (Bron: Radio 2 Antwerpen & Oost-Vlaanderen)

Het Nieuwsblad - 27 april 2018: Nieuwe windturbines in haven nog hoger en groter

Het Laatste Nieuws - 27 april 2018: Wind aan de Stroom neemt twintigste molen in gebruik 

Flows - 27 april 2018: Schauvliege en Tommelein huldigen nieuwe windturbines Linkeroever in