Op zondag 2 september vond de Antwerp Port Epic plaats, een UCI 1.1-wielerwedstrijd door de Haven van Antwerpen en de Antwerpse Polder. Naar jaarlijkse gewoonte was er een passage op Rechteroever, maar voor het eerst werd ook Linkeroever toegevoegd aan het parcours. Hierdoor kwamen de windturbines van Wind aan de Stroom via de regionale zenders of livestream binnen in vele Vlaamse en buitenlandse huiskamers.

De Antwerp Port Epic is de opvolger van Schaal Sels, de eerste wedstrijd in België die over onverharde wegen en kasseistroken gaat in België. Niet alleen de naam veranderde in 2018, ook het parcours kende enkele wijzigingen. Zo vond de start en aankomst plaats nabij het Schengenplein op het Eilandje in Antwerpen. Van daaruit ging het peloton door de Waaslandtunnel richting Linkeroever, waar zowel de Waaslandhaven als de Wase Polders werden aangedaan. Na de passage op Linkeroever, gingen de renners door de Liefkenshoek- en Tijsmanstunnel terug naar Rechteroever, om daar via de Antwerpse Polder en de Haven terug op het Eilandje aan te komen. Het was uiteindelijk Guillaume Van Keirsbulck die de wedstrijd won.

De wedstrijd werd van start tot finish in beeld gebracht. Dit leverde prachtige plaatjes op, onder meer van de bedrijven in de Waaslandhaven en het windturbinepark van Wind aan de Stroom. Deze beelden werden door experts ter plaatse voorzien van de nodige commentaar. Door live-uitzendingen op alle regionale Vlaamse zenders en via livestream op internet, konden alle Vlamingen de Haven van Antwerpen eens op een andere manier bekijken.

Hebt u de beelden gemist of wilt u ze nogmaals herbekijken? Dat kan op de videopagina!