Op zondag 17 september organiseerde het Departement Mobiliteit en Openbare Werken van de Vlaamse Overheid de Vlaamse Havendag. Zowel in Antwerpen, Gent, Oostende als Zeebrugge toonden verschillende havengerelateerde bedrijven zich aan het grote publiek. Ook Wind aan de Stroom nam deel.

In de Haven van Antwerpen namen onder meer MSC PSA European Terminal, Antwerp Gateway, Van Moer Logistics en Zuidnatie deel. De duurzame kant van de Haven konden bezoekers zowel op de linkerscheldeoever als op rechteroever ontdekken bij respectievelijk Wind aan de Stroom en partnerbedrijf Vleemo. Beide ondernemingen zetten de deur van een nieuwe windturbine open en heel wat geïnteresseerden maakten van de gelegenheid gebruik om eens tot vlakbij en tot in de voet van een turbine te komen. De zon deed haar uiterste best, wat ervoor zorgde dat er honderden mensen de weg naar de gigantische mastodonten vonden. 

Voor de Antwerpse Haven was het een voltreffer, aldus Havenschepen Marc Van Peel. "Een geslaagde editie met 45.000 bezoekers, dat zijn 45.000 toekomstige ambassadeurs voor onze haven, de economische motor van Vlaanderen. Ik ben verheugd omwille van de aantrekkingskracht die onze haven wist uit te oefenen en ben ervan overtuigd dat dit nog zal groeien in de toekomst. Het geeft met het vertrouwen dat de openstaande vacatures in dit aantrekkelijke decor ingevuld zullen geraken met bedienden, technische profielen, havenarbeiders, IT'ers - kortom met mensen met een hart voor de Haven van Antwerpen."

Lees hier het volledig persbericht van het Havenbedrijf Antwerpen.