In de nieuwste editie van HALO, het magazine van Maatschappij Linkerscheldeoever, vind je een interview met twee van onze onderhoudstechniekers terug. Ben Mahieu en Joeri Van Aertselaer rijden elke dag rond om onze turbines te inspecteren en te zorgen dat alles veilig kan blijven verlopen! 202203 202205 MLSO HALO 41 Job in de kijker Pagina 1

202203 202205 MLSO HALO 41 Job in de kijker Pagina 2

 

In de 4de Havenspecial, van het Voka-magazine Ondernemers editie Antwerpen-Waasland, vind je op pagina 37 een exclusief interview terug met onze CEO Giovanni Vercammen:

20211125_VOKA_Havenspecial_Wind_is_een_enorme_groeimarkt.png

Vervolg energietransitie in de Antwerpse haven op de Linker-Scheldeoever: acht bijkomende windturbines, eerste twee op de DEME site te Zwijndrecht ingehuldigd.                          

Dag van de Wind 2021 49

Het vermogen aan windenergie in de haven van Antwerpen groeit gestaag verder met de bouw van 8 nieuwe windturbines op de Linker-Scheldeoever. Vandaag zijn de eerste twee nieuwe windturbines van Wind aan de Stroom op de site van DEME te Zwijndrecht reeds operationeel en feestelijk ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams minister-president Jan Jambon, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, eerste gedeputeerde bij Provincie Antwerpen Luk Lemmens en de Voorzitter van het Havenbedrijf Antwerpen, tevens Schepen van de Haven Annick De Ridder. Weer een stap in de goede richting naar een koolstofarmere wereldhaven! Deze feestelijkheid vond tevens plaats op Internationale Dag van de Wind

Bekijk hier de foto's!

 

Op de rechter-Scheldeoever, werkt VLEEMO momenteel 3 windturbines af nabij de Vosseschijnstraat (achter Kinepolis), een vierde windturbine zal daar in februari uit de grond rijzen.  Deze Enercon turbines worden gebouwd bij EuroportsZuidnatie en Werf & Vlas Natie en zullen met hun gezamenlijk vermogen van bijna 13 megawatt meer dan 7.000 gezinnen van groene energie voorzien.  De 3 reeds gebouwde windturbines hebben een diameter van 126 meter, groter dan de Antwerpse Kathedraal en hebben een tiphoogte van bijna 200 meter.

In het voorjaar start VLEEMO met de verwijdering van een windturbine bij de Van Cauwelaertsluis waarna er op dezelfde plaats een nieuwe meer perfomantere machine zal worden gebouwd.

Op de gondel van deze windturbines zal je het Wind voor “A” logo vinden van de coöperatie waar reeds meer dan 1.500 Antwerpenaars deel van uitmaken.

Rechteroever-VLEEMO___.jpg