Afkoelingsweek

We legden enkele beelden van onze operationele windturbines en de funderingswerken bij DEME vast tijdens de winterprik, van een afkoelingsweek gesproken!
U vindt de sfeerbeelden terug door onderstaande foto aan te klikken:

Bouwfase 3: 2020-2022

In oktober 2020 vond de officiële start plaats van de bouw van 8 bijkomende Enercon turbines. Deze worden geplaatst op de sites van: DEME, AET, Euroports en Transport Roossens.

Voorbereiding

Bij de start van deze bouwfase wordt op elke site de werfzone met werfhekken afgebakend en waar nodig de asfalt en onderfundering verwijderd. Daarna worden de heivlakken aangelegd, vanop dewelke de heimachine de heipalen in de grond zal heien.

Eind oktober zijn tevens de kabelwerken gestart, deze zullen de windturbines via elektriciteitscabines met het middenspanningsnet verbinden.

Heiwerkzaamheden

Op dinsdag 17 november gingen de heiwerkzaamheden op de site van DEME van start. De heipalen zijn onderdeel van de fundering die de windturbine in de ondergrond verankert. Op deze locatie worden 30 heipalen met een diameter van 51 cm een lengte van 23m in gewapend beton gegoten. De helft hiervan zit verticaal in de grond en de andere helft staat onder een kleine hoek naar buiten gericht. Zodra alle heipalen gegoten zijn, wordt het heivlak weggegraven en kan er gestart worden met de bouw van het funderingsblok waarin de stalen wapening van de bovenste meter van de heipalen geïntegreerd zit.

Via dit album kan u de bouw maandelijks opvolgen:

 

Wind aan de Stroom op de Antwerp Port Epic

Wind aan de Stroom is jaarlijks aanwezig op de Antwerp Port Epic, de strafste wielerwedstrijd van Vlaanderen! De haven wordt op haar mooist in beeld gebracht tijdens de live-uitzending, met commentaar van Danny Deckers, op alle regionale televisiezenders in België. Hieronder ziet u Wind aan de Stroom en de Leeuw van Vlaanderen, Johan Museeuw, samen op de foto:

 

Verhuis Siemens windturbine

Op dinsdag 9 april werd een drie jaar oude Siemens windturbine verhuisd van de site van Borealis naar die van Saint-Gobain. Een primeur in België dankzij een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen: Borealis, Group GTS, Van Moer Logistics, Saint Gobain, Siemens Gamesa, Fairwind, Groep Dufour, Willemen Infra, ATS Groep, Nido en een super coördinatie door GEHA!

 'Watt's Next?' 2019

Op 23 en 24 maart trokken bezoekers naar de interactieve tentoonstelling 'Watt's Next?' aan het Havenhuis in Antwerpen. Men kon er ontdekken hoe de Antwerpse haven, Wind aan de Stroom en partner Vleemo werken aan de groene energie van morgen: 

Waasland-Beveren tegen Moeskroen: 1-2

Wind aan de Stroom sponsorde op 24 november 2018 voor de gelegenheid de wedstrijdbal. Voor de aftrap kon het rekenen op de gulheid van de Sint en de vakbekwaamheid van een lokale legende ‘Jean Marie Pfaff’ die met zijn Beveren vele titels kon meenemen naar het land van Waas. Helaas hebben beide ‘wijze’ mannen het tij niet kunnen doen keren en verliest de thuisploeg nipt van Moeskroen waar het in de heenronde op verplaatsing wel van kon winnen. Hier vindt u enkele sfeerfoto's terug:

Luchtfoto's

Op geregelde tijdstippen worden er luchtfoto's gemaakt van de Antwerpse Haven. Deze foto's geven een prachtige kijk op het volledige windmolenpark op de Linkerscheldeoever vanuit de lucht. Zowel de Siemens-turbines uit de eerste als de Enercon-machines uit tweede Bouwfase zijn te herkennen. Bekijk ze via onderstaande miniatuur:

Bezoekdag buurtbedrijven

Op vrijdag 9 juni 2017 stelde Wind aan de Stroom een werf open en werden de omliggende bedrijven uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De tweede bouwfase was al een tijdje bezig en op dat moment lagen enkele onderdelen beneden te wachten om gehesen te worden. Bekijk enkele impressies hier:

Herbeleef de eerste bouwfase

De eerste bouwfase van het windmolenpark op de Antwerpse Linkerscheldeoever is voorbij, de turbines zijn operationeel. Via onderstaande miniatuur kan U het hele bouwtraject nog eens opnieuw beleven: